Papriková terina s ricottou
- Celkový čas 20 min
- 15 min
Príprava - 5 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
2 os.
30 g Pesto alla genovese alebo pesto rosso
200 g Ricotta
2 Papriky (červené, zelené, žlté) ošúpané, v dlhých prúžkoch
2 Plátky želatíny, vopred namočené v studenej vode
5 cl Mlieko
Soľ
Príprava
Krok 1 /9
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /9
Papriky ošúpte, zbavte semienok a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3 /9
Želatínu namočte do studenej vody.
Krok 4 /9
Nalejte olej do hrnca. Osmahnite všetky papriky z každej strany.
Krok 5 /9
Vyberte. Do hrnca nalejte 200 ml vody. Vložte papriky do parného koša a košík do hrnca.
Krok 6 /9
Tlakové varenie.
Krok 7 /9
Papriky si uchovajte. Opláchnite hrniec.
Krok 8 /9
Ricottu ochuťte pestom, soľou a čiernym korením. Nalejte mlieko do hrnca. Pridajte scedenú želatínu. Akonáhle sa rozpustí, pridajte ricottu.
Krok 9 /9
V terine striedajte vrstvy ricotty a papriky. Pred vyklopením a podávaním nechajte vychladiť v chladničke po dobu 12 hodín.