Mrveničkový koláč s citrónom a višňami
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Linecké cesto
250 g Citrónový krém
300 g Višne
100 g Múka
50 g Krupicový cukor
50 g Maslo
1 štip. Soľ
Príprava
Krok 1 /6
Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.
Krok 2 /6
Formu dáme do spotrebiča. Začneme piecť, aby sa cesto predpieklo. Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a v prípade potreby ho popicháme vidličkou.
Krok 3 /6
Na koláčový základ rozotrieme citrónový krém. Na citrónový krém poukladáme višne.
Krok 4 /6
V mise zmiešame múku, hnedý cukor, soľ a studené maslo. Zmes spracujeme končekmi prstov, kým nezískame zrnitú, pieskovitú štruktúru.
Krok 5 /6
Mrveničku rozložíme na višne. Začneme piecť.
Krok 6 /6
Pri pečení dávame pozor, aby sa mrvenička nepripálila a aby sa cesto rovnomerne upieklo. Keď je koláč upečený, pred vybratím z formy ho necháme vychladnúť.