Mrkvové cupcaky s mascarpone krémom
- Celkový čas 1 h 58 min
- 20 min
Príprava - 38 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
15 kusov
2 ks Vajcia
160 ml Repkovy olej
200 g Trstinový cukor
1 čl Vanilková aróma
160 g Hladká múka
1 čl Prášok do pečiva
0.5 čl Soľ
1 čl Škorica
250 g Mrkva
500 g Mascarpone
150 g Krémový syr
150 g Práškový cukor
400 ml Smotana na šľahanie
0.5 čl Mletá vanilka
250 g Nelúpané mandle
Príslušenstvo
Šľahač Mixér Nástavec na strúhanie a krájanie
Príprava
Krok 1 /11
Ako prvé si nastrúhame mrkvu pomocou food processoru s kotúčom na jemné strúhanie (kotúč G1).
Krok 2 /11
Rúru si dáme predhriať na 180 stupňov. V mise robota si vyšľaháme spoločne vajcia, olej, cukor a vanilkovú arómu.
Krok 3 /11
Pridáme všetky zmiešané sypké suroviny, teda múku, prášok do pečiva, škorice a soľ a opať metlou prešľaháme.
Krok 4 /11
Na záver špachtlou primiešame nastrúhanú mrkvu. Cesto po 2 lyžičiach rozdelíme do košíčkov do formy na muffiny.
Krok 5 /11
Muffiny pečieme na 180 stupňov cca 22 minút. Počas pečenia kontrolujeme zapichnutím špajle do stredu cesta. Ak vyjde čistá, muffiny môžeme vybrať a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Krok 6 /11
Do misy robota si dáme mascarpone, smotanový syr, práškový cukor, vanilku a smotanu na šľahanie. Najskor šľaháme na nízkych otáčkach asi 3O sekúnd a následne 3 minúty šľaháme na vysokej rýchlosti. Krém odložíme zatiaľ do chladničky.
Krok 7 /11
Mandle dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a opražíme ich asi 6 minút na 180 stupňoch Celzia v rúry. Potom ich necháme chvíľu vychladnúť.
Krok 8 /11
Mandle po vychladnutí rozmixujeme na hladký tekutý krém.
Krok 9 /11
Do vychladnutých muffinov spravíme nožíkom v stredu dieru a pomocou cukrárskeho sáčku ich trochu naplníme pripraveným orieškovým maslom.
Krok 10 /11
Rovnako si aj mascarpone krém presunieme do cukrárskeho sáčku a pomocou vrúbkovanej špičky nastriekame na muffiny pripravený krém.
Krok 11 /11
Cupcaky nakoniec ozdobíme podľa vlastnej chuti napríkald orieškami alebo čokoládou.