Morčacie špízy s mrkvou a pšenicou bulgur
- Celkový čas 40 min
- 15 min
Príprava - 25 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
8 os.
8 Tenké morčacie rezne (900 g)
6 Veľké mrkvy
Soľ, korenie
32 Odkôstkované čierne olivy
500 g Bulgur
2 Citróny konzervované v soli
2 zvä. Petržlenová vňať s rovnými listami
Príprava
Krok 1 /4
Nakrájame morčacie prsia na 3 cm prúžky. Mrkvu nakrájame na tenké plátky pomocou krájača alebo škrabky.
Krok 2 /4
Rozložíme vyrovnané prúžky mäsa a dochutíme soľou a korením. Obložíme mrkvovým prúžkom. Na koniec dáme olivu a zrolujeme každý prúžok mäsa. Zvitky napicháme na špízy.
Krok 3 /4
V mise zmiešame pšenicu bulgur so 150 ml vody, nasekanými konzervovanými citrónmi, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a zvyškom mrkvových prúžkov. Morčacie špízy umiestnime navrch.
Krok 4 /4
Naplníme nádržku na vodu. Vložíme štandardnú dosku do spotrebiča. Misu dáme do nádoby na varenie a nastavíme režim PARA na 25 minút.