Mini baklažánové pizze a arancini
- Celkový čas 3 h 55 min
- 30 min
Príprava - 40 min
Varenie - 2 h 45 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
2 pl Olivový olej
1 Cibuľa, nasekaná
200 g Ryža na rizoto
100 cl Zeleninový vývar
230 g Strúhaný parmezán
190 g Strúhanka
2 Vyšľahané vajcia
1 Veľký baklažán
1 čl Soľ
6 cl Rajčinová omáčka
0.5 čl Sušené oregano
1 Mozzarella
Príslušenstvo
Gril Oddeľovač
Príprava
Krok 1 /7
Vo veľkej rajnici rozohrejeme na strednom ohreve 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Keď je horúci, pridáme cibuľu a varíme domäkka. Pridáme ryžu a za stáleho miešania povaríme 1 minútu. Pridáme 500 ml vývaru a za stáleho miešania necháme ryžu nasiaknuť vývarom. Keď už v rajnici nie je žiadna tekutina, pridáme zvyšok vývaru a proces zopakujeme. Po vstrebaní všetkého vývaru by mala byť ryža uvarená. Pridáme parmezán a spolu premiešame.
Krok 2 /7
Rizoto necháme úplne vychladnúť v chladničke.
Krok 3 /7
Vyberieme dve nádoby. Strúhanku dáme do prvej nádoby a vajcia rozšľahané vidličkou do druhej. Vyložíme plech na pečenie papierom na pečenie. Keď je rizoto studené, vytvarujeme z neho guľky veľké asi 3 cm. Celé ich obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Postupne ich ukladáme na plech. Po vytvarovaní všetkých ryžových guliek ich dáme do chladničky na 45 minút.
Krok 4 /7
Nakrájame baklažán na okrúhle plátky hrubé asi 1 cm a potom ostrým nožom vytvoríme navrchu ryhy v mriežkovom vzore.
Krok 5 /7
Potrieme baklažán trochou olivového oleja a každý plátok posypeme štipkou soli.
Krok 6 /7
Vložíme grilovaciu dosku a oddeľovač do spotrebiča. Stlačíme tlačidlo Sync a vyberieme režim ZELENINA pre P1. Pre P2 vyberieme režim PIZZA. Najprv pridáme polovicu plátkov baklažánu na jednu stranu oddeľovača. Začneme variť. Keď zaznie časovač, pridáme 1 polievkovú lyžicu rajčinovej omáčky na každý plátok, nejaké oregano a kúsok mozzarelly. Na druhú stranu oddeľovača dáme polovicu arancini a pokračujeme vo varení. 5 minút pred koncom obrátime arancini a pokračujeme vo varení.
Krok 7 /7
Po uvarení zopakujeme proces s druhou dávkou.