Millefeuillle s vanilkou a malinami
- Celkový čas 5 h 15 min
- 1 h
Príprava - 15 min
Varenie - 4 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Lístkové cesto
30 g Práškový cukor
250 g Maliny
5 g Želatínové pláty
30 g Cukor
25 cl Mlieko
1 Vanilkový struk
80 g Žĺtky
25 g Kukuričný škrob
30 g Cukor
25 g Maslo
22 cl Šľahačka
10 g Práškový cukor
10 g Práskový cukor
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /22
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: lístkové cesto. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na lístkové cesto môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 10 minút a cesto treba nechať 3 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /22
Urobte lístkové cesto podľa receptu v prístroji. Dajte bokom.
Krok 3 /22
Želatínu dajte do veľkej misy so studenou vodou, aby napučala.
Krok 4 /22
Na prípravu cukrárskeho krému zvarte mlieko s cukrom a vanilkovými semienkami v hrnci za pravidelného miešania.
Krok 5 /22
Do mísy prístroja pridajte žĺtky, cukor a kukuričný škrob. Stlačte "Štart".
Krok 6 /22
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom do zmesi po troškách nalievajte horúce mlieko a nechajte stroj bežať.
Krok 7 /22
Všetko vložte do hrnca a za stáleho miešania metličkou priveďte zmes do varu. Mala by zhustnúť.
Krok 8 /22
Stiahnite z platne, pridajte scedenú želatínu a premiešajte.
Krok 9 /22
Pridajte maslo a znova miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Krok 10 /22
Nalejte cukrársky krém na plech, pevne prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu krému a dajte na 2 hodiny do chladu.
Krok 11 /22
Na prípravu šľahačky pridajte smotanu a práškový cukor do misy prístroja. Stlačte "Štart". Hotovú šľahačku uložte do chladničky.
Krok 12 /22
Vložte vychladnutý krém späť do misky prístroja. Stlačte "Štart".
Krok 13 /22
Na prípravu Diplomat krému pridajte štvrtinu šľahačky do cukrárskeho krému a jemne premiešajte stierkou. Pokračujte v miešaní a postupne pridávajte zvyšok šľahačky. Dajte na 2 hodiny do chladničky.
Krok 14 /22
Predhrejte rúru na 200 stupňov.
Krok 15 /22
Listové cesto rozvaľkajte valčekom, aby ste získali pomerne tenký plát.
Krok 16 /22
Pečte na plechu vyloženým papierom na pečenie asi 15 minút.
Krok 17 /22
Nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 18 /22
Listové cesto nakrájajte na 3 pravidelné obdĺžniky. Posypte ich práškovým cukrom a dajte do rúry na 2 až 3 minúty skaramelizovať.
Krok 19 /22
Nechajte vychladnúť na mriežke.
Krok 20 /22
Vložte krém Diplomat do cukrárskeho vrecka vybaveného hladkou tryskou s priemerom 14 mm.
Krok 21 /22
Na prvú vrstvu lístkového cesta striedavo aplikujte kopčeky šľahačky a maliny. Pridajte druhú vrstvu cesta a tento krok zopakujte. Prikryte posledným obdĺžnikom lístkového cesta.
Krok 22 /22
Millefeuille posypte práškovým cukrom a pridajte pár rozpolených malín. Okamžite podávajte.