Maslová tekvica Hasselback s mandľami, medom a pecorínom
- Celkový čas 1 h 5 min
- 20 min
Príprava - 45 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Maslová tekvica
4 pl Olivový olej
120 g Syr Pecorino
50 g Tekutý med
50 g Celé mandle
1 čl Sušené oregano
1 čl Morská soľ
40 g Parmezán
Soľ
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /5
Maslovú tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semienka a potom ju ošúpte škrabkou. Polovicu maslovej tekvice položte reznou stranou nadol na dosku na krájanie. Umiestnite paličky pozdĺž každej strany maslovej tekvice. Veľmi ostrým nožom opatrne nakrájajte až k paličkám a vytvorte plátky vzdialené 5 mm. Rovnaký postup zopakujte aj na druhej polovici maslovej tekvice.
Krok 2 /5
Maslovú tekvicu potrite polovicou olivového oleja a potom ju osoľte. Obe polovice vložte do fritézy Easy Fry so štandardným plechom. Spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 40 minút.
Krok 3 /5
Medzitým nakrájajte pecorino na jemné plátky (asi 7 x 3 cm). Mandle nakrájajte na malé kúsky a dajte ich do misky. Pridajte med, sušené oregano a morskú soľ. Premiešajte a potom odložte.
Krok 4 /5
Keď je maslová tekvica uvarená, do každého tretieho plátku vložte plátok pecorina. Povrch maslovej tekvice pokryte mandľovou zmesou a potom spustite program SMAŽENIE HORÚCIM VZDUCHOM pri teplote 180 °C na 5 minút, aby sa zmes opiekla.
Krok 5 /5
Položte na servírovací tanier a na vrch nastrúhajte parmezán. Dobrú chuť!