Kuracie stehná marinované v jogurte a rozmaríne
- Celkový čas 55 min
- 20 min
Príprava - 35 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
8 os.
8 Kuracie stehná
500 g Grécky jogurt
9 cl Dijonská horčica
8 strúč. Cesnak
2 vet. Čerstvý rozmarín
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /3
Odstránime z kuracích stehien kožu a potom ich dáme do veľkej misy.
Krok 2 /3
Zmiešame s jogurtom, horčicou, nasekaným cesnakom, štipkou soli, korenia a nasekaných lístkov rozmarínu. Natrieme zmes na kura a misu dáme do chladničky. Necháme marinovať 4 hodiny.
Krok 3 /3
Vložíme grilovaciu dosku do spotrebiča. Digitálna verzia: Nastavíme režim PEČENÉ KURČA na 200 °C a predhrejeme na 15 minút a kuracie stehná vložíme do nádoby spotrebiča. Varíme 35 minút, v polovici varenia obrátime. Mechanická verzia 2 v 1: Vložíme kuracie stehná do nádoby spotrebiča a nastavíme na 200 °C na 30 minút. Obrátime v polovici varenia.