Kuracie jarné závitky
- Celkový čas 1 h 2 min
- 20 min
Príprava - 12 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
7 g Huby shiitake
20 g Ryžové rezance
100 g Mrkva (asi 2)
300 g Kuracie prsia
0.5 Stredne veľká cibuľa
0.5 čl Čerstvý zázvor
20 list Čerstvý koriander
1 pl Sezamový olej
2 pl Sójová omáčka
6 list Cesto brik
30 g Rozpustené maslo
Neutrálny olej
Sójová omáčka
Hlávkový šalát
Čerstvá mäta
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /8
V miske namočíme čierne huby na 30 minút do vlažnej vody. Ryžové vermicelli vložíme do inej misky a zalejeme ich vlažnou vodou. Necháme ich namáčať 30 minút. Mrkvu nastrúhame na strúhadle s hrubými otvormi alebo ju nakrájame na tenké pásiky a potom na tyčinky dlhé približne 8 cm.
Krok 2 /8
Nakrájané kuracie mäso a cibuľu vložíme do mixéra. Jemne premixujeme. Nalejeme do misky a pridáme nastrúhanú mrkvu alebo mrkvové tyčinky. Čierne huby stlačíme medzi prstami, aby sa z nich vyžmýkala vlhkosť. Nakrájajme ich na malé kúsky a pridáme ich. Rovnakým spôsobom vyžmýkame ryžové rezance a potom ich nožnicami nakrájame na malé rezance dlhé približne 4 cm. Pridáme ich do misy. Nastrúhame zázvor, odstránime lístky koriandra a pridáme ich do misy. Pridáme sezamový olej a sójovú omáčku. Dobre premiešame, kým nevznikne hladká náplň.
Krok 3 /8
Vyvaľkáme plát cesta brik. Na spodný okraj cesta brik dáme štedrú lyžicu plnky.
Krok 4 /8
Cesto brik rozvaľkáme na plnku tak, aby bola plnka zastrčená, a potom po oboch stranách plnky preložíme strany smerom k stredu. Rolujeme, kým sa nedostaneme na koniec. Spoje utesníme trochou rozpusteného masla. Jarné závitky zo všetkých strán jemne potrieme olejom.
Krok 5 /8
Jarné závitky vložíme do fritovacieho koša. Fritovací košík umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 6 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program AIR FRY na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 12 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /8
V prípade potreby varíme, kým sa pekne nezafarbí.
Krok 8 /8
Podávame so sójovou omáčkou, listami šalátu a vetvičkami mäty.