Kuracie jarné závitky
- Celkový čas 1 h 15 min
- 35 min
Príprava - 40 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
100 g Ryžové rezance
4 plátok Kura
3 pl Neutrálny olej
3 strúč. Cesnak
400 g Prudko opražená zelenina
Soľ, korenie
32 list Ryža
Príslušenstvo
Gril Odkvapkávacia tácka Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /4
Rehydratujeme ryžové rezance podľa pokynov na obale. Opatrne ich scedíme medzi rukami. Nožnicami nasekáme nahrubo a necháme vychladnúť.
Krok 2 /4
Nakrájame kura na kocky a 5 minút smažíme na panvici na horúcom oleji s nasekaným cesnakom. Pridáme prudko opraženú zeleninu a pokračujeme vo varení ďalších 5 minút. Pridáme rezance a necháme vychladnúť.
Krok 3 /4
Naplníme misku teplou vodou a na pracovnú plochu položíme čistú utierku. Postupne namáčame listy ryžového papiera na niekoľko minút do vody a potom umiestnime na utierku. Na spodok listu dáme plnú lyžicu plnky. Najprv zvinieme ľavé a pravé okraje na zakrytie plnky a potom zvinieme celý list. Opakujeme, kým nespotrebujeme všetku plnku.
Krok 4 /4
Vložíme grilovaciu dosku do nádoby a poukladáme polovicu jarných závitkov do nádoby spotrebiča s dostatočným vzájomným odstupom, aby sme zabránili ich zlepovaniu. Ak máme fritézu Easy Fry Oven&Grill 9v1, polovicu jarných závitkov dáme do fritovacieho košíka. Košík dáme na strednú úroveň s odkvapkávacou miskou naspodku. Zatvoríme dvierka. Digitálna verzia: Nastavíme režim Fritovanie horúcim vzduchom na 160 °C na 20 minút, v polovici varenia obrátime, potom zopakujeme s druhou dávkou. Mechanická verzia 2 v 1: Nastavíme na 160 °C na 20 minút, v polovici varenia obrátime, potom zopakujeme s druhou dávkou.