Kuracie špízy so satay omáčkou
- Celkový čas 1 h 20 min
- 20 min
Príprava - 0 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
6 plátok filety z kuracích pŕs
1 bio citrón
2 strúč. cesnak
2 pl olivový olej
2 pl sladká sójová omáčka
1 štip. kajenské korenie
1 štip. soľ
100 g hladké arašidové maslo
0.5 trs čerstvý koriander
200 ml nesladené kokosové mlieko
6 ks drevené špízy
Príprava
Krok 1 /5
Nakrájame kuracie prsia na kúsky veľké ako nugetky a dáme do veľkej nádoby. Pridáme kôru a šťavu z citróna, dva olúpané a nasekané strúčiky cesnaku, olivový olej, sójovú omáčku, kajenské korenie a soľ. Miešame, kým nie sú kúsky rovnomerne obalené, a marinujeme hodinu v chladničke.
Krok 2 /5
Pripravíme si satay omáčku: V malom kastróle zmiešame najemno nasekaný koriander, arašidové maslo a kokosové mlieko a za stáleho miešania pomaly zohrievame, kým nezískame hladkú, homogénnu omáčku.
Krok 3 /5
Na každý drevený špíz dáme päť až šesť kúskov kuraťa.
Krok 4 /5
Zapneme gril. Vyberieme program Hydina a stlačíme OK. Keď je gril horúci, dáme naň kuracie špízy a varíme do dosiahnutia požadovaného stupňa uvarenia.
Krok 5 /5
Špízy podávame s teplou omáčkou na namáčanie.