Krevety s mandarínkovým rizotom
- Celkový čas 16 min
- 10 min
Príprava - 6 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
2 os.
140 g Ryža na rizoto
0.5 Ošúpaná cibuľa nasekaná na jemno
280 ml Zeleninový vývar (alebo rybací vývar)
40 g Strúhaný parmezán
14 Olúpané surové kráľovské krevety
2 pl Olivový olej
3 ml Whisky
2 Mandarínky (kôra a mesiačiky)
1 pl Mascarpone
0.5 pl Petržlenová vňať nasekaná na jemno
Príprava
Krok 1 /8
Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno.
Krok 3 /8
Pripravte si kôru a mesiačiky mandaríniek.
Krok 4 /8
Do nádoby nalejte polovicu oleja. Krevety ochuťte.
Krok 5 /8
Krevety opečte minútu dozlata. Deglazujte pomocou whisky. Krevety vyberte. Pridajte zvyšok oleja, cibuľu a ryžu. Opečte.
Krok 6 /8
Pridajte zeleninový vývar a kôru z mandaríniek.
Krok 7 /8
Doba varenia: 6 minút
Krok 8 /8
Premiešajte. Pridajte krevety a všetky ostatné ingrediencie. Premiešajte. Servírujte.