Klasický cheesecake
- Celkový čas 7 h 20 min
- 20 min
Príprava - 1 h
Varenie - 6 h
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
100 g Sušienky alebo grahamové krekry
50 g Rozpustené maslo
350 g Syrokrém typu Philadelphia® pri izbovej teplote
1 Vajce
200 g Sladené kondenzované mlieko
0.5 čl Prírodný tekutý vanilkový extrakt
Príprava
Krok 1 /6
Rozdrvíme sušienky. Vložíme ich do misky a pridáme rozpustené maslo (necháme si trochu masla na vymastenie formy). Zmiešame špachtľou.
Krok 2 /6
Použijeme formu s veľkosťou vhodnou pre množstvo zmesi. Z mastného papiera vystrihneme kruh, ktorý sa zmestí na dno maslom vymastenej formy. Umiestnime ho na miesto a potom na dno formy vylejeme sušienkovú zmes. Lyžicou ju pevne stlačíme.
Krok 3 /6
Krémový syr vložíme do nádoby. Vyšľaháme ho ručným alebo elektrickým mixérom, kým nemá hladkú, krémovú konzistenciu. Po jednom pridávame vajcia, potom kondenzované mlieko a vanilku, pričom šľaháme strednou rýchlosťou, kým nie je zmes úplne hladká. Počkáme približne 2 minúty. Nalejeme zmes do misy na vrstvu sušienok.
Krok 4 /6
Plechovku vložíme do zariadenia vybaveného tanierom. Začneme piecť.
Krok 5 /6
V prípade potreby pokračujeme v pečení, kým sa stred koláča neprestane hýbať. Opatrne vyberieme formu zo zariadenia a pred vybratím z formy dáme vychladiť do chladničky na 6 až 8 hodín.
Krok 6 /6
Po vychladnutí podávame s ovocným coulis a červenými bobuľami.