Klasický cheesecake
- Celkový čas 7 h 20 min
- 20 min
Príprava - 1 h
Varenie - 6 h
Chladenie
Suroviny
8 os.
125 g Maslové sušienky alebo diétne sucháre
60 g Rozpustené maslo
680 g Syrokrém typu Philadelphia®, pri izbovej teplote
2 Vajcia
400 g Sladené kondenzované mlieko
1 čl Vanilkový extrakt
300 g Čerešne, odkôstkované
30 g Krupicový cukor
Príprava
Krok 1 /7
Rozdrobíme piškóty. Dáme ich do malej nádoby a pridáme rozpustené maslo (trochu masla si odložíme nabok na vymastenie misy). Premiešame špachtľou.
Krok 2 /7
Vymastíme misu Pyrex. Na dne misy rozložíme piškótovú zmes. Lyžicou ju dôkladne stlačíme.
Krok 3 /7
Do veľkej nádoby dáme čerstvý syr. Rozmixujeme ho ručným alebo elektrickým mixérom, kým nemá hladkú, krémovú konzistenciu. Po jednom pridávame vajcia, potom kondenzované mlieko a vanilku, pričom šľaháme strednou rýchlosťou, kým nie je zmes úplne hladká. Malo by to trvať asi 2 minúty. Nalejeme zmes do misy cez vrstvu piškótových drobkov.
Krok 4 /7
Zapneme spotrebič. Zapneme nádobu 1. Vyberieme program DEZERT pri 150 °C na 60 minút. Opatrne položíme cheesecake na dosku v nádobe 1. Zapneme nádobu 2. Vyberieme program MANUÁLNY pri 200 °C na 20 minút. Dáme čerešne na dosku v nádobe 2. Posypeme cukrom.
Krok 5 /7
Stlačíme SYNC, aby sa oboje dovarili súčasne. Stlačením tlačidla ŠTART začneme variť oboje.
Krok 6 /7
Skontrolujeme, či je v strede cheesecaku nejaký pohyb, ak áno, varíme ďalej, pokým nie je pevný. Opatrne vyberieme formu z košíka a dáme vychladiť do chladničky na 6 až 8 hodín alebo cez noc. V chladničke ponecháme tiež uvarené čerešne.
Krok 7 /7
Po vychladnutí dáme tesne pred podávaním navrch čerešňovú zmes.