Hrebenatkové špízy s údenou slaninou
- Celkový čas 22 min
- 15 min
Príprava - 7 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
24 hru. Čerstvé alebo mrazené hrebenatky (bez mušle)
24 plát. Údená slanina
1 Citrón
Olivový olej
Korenie
1 zvä. Bazalka
8 15 cm špízy
Príslušenstvo
Grilovacia mriežka
Príprava
Krok 1 /5
Ak používame mrazené orechy, necháme ich rozmraziť v nádobe so studenou vodou.
Krok 2 /5
Starostlivo usušíme hrebenatky.
Krok 3 /5
Obalíme každý orech údenou slaninou, pričom necháme viditeľné rovné časti orechu, nadbytočnú slaninu odrežeme. Pomocou špízu prepichneme orechy cez údenú slaninu, aby sme ich upevnili. Na každý špíz napicháme 3 orechy. Zľahka dochutíme korením z oboch strán, ale nie soľou, keďže slanina je už dostatočne slaná.
Krok 4 /5
Špízy umiestnime na štandardný plech Easy Fry. Nastriekame trochu olivového oleja a začneme variť pri 200 °C na 7 minút. Pridáme niekoľko kvapiek citróna na každý špíz.
Krok 5 /5
Špízy konzumujeme zahorúca s omáčkou beurre blanc a malou miskou ryže. Ozdobíme niekoľkými lístkami bazalky.