Hamburger a hranolčeky zo sladkých zemiakov
- Celkový čas 52 min
- 30 min
Príprava - 22 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
850 g Sladké zemiaky
3 pl Olivový olej
1 čl Mletý koriander
0.5 čl Mletá rasca
Soľ, korenie
2 Rajčiny
4 list Hlávkový šalát
1 Červená cibuľa
4 Burgery
2 pl Olivový olej
4 Burgerové žemle
3 pl Kečup
3 pl Majonéza
4 plát. Čedar
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /6
Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a potom na rovnako veľké hranolčeky. Kúsky dáme do malej nádoby a pridáme olivový olej, koriander a rascu. Dochutíme soľou a korením a premiešame. Vložíme ich do fritovacieho koša. Vložíme fritovací kôš do rúry do najvyššej polohy.
Krok 2 /6
Zapneme spotrebič. Zvolíme program AIR FRY na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 15 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 3 /6
Medzitým nakrájame paradajky, odtrhneme a umyjeme listy šalátu a ošúpeme a nakrájame cibuľu na tenké plátky. Mäso na hamburgery osolíme. Pomocou štetca na potraviny ich zľahka potrieme olivovým olejom a položíme ich na mriežku na pečenie vystlanú alobalom. Keď sa sladké zemiaky dopečú, bez toho, aby sme ich vyberali, umiestnime stojan s hamburgermi do strednej polohy rúry.
Krok 4 /6
Zapneme spotrebič. Zvolíme program AIR FRY a nastavíme čas pečenia na 7 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /6
Burgerové žemle rozrežeme na polovice. Rýchlo ich zohrejeme v hriankovači. Majonézu a kečup zmiešame a zmesou potrieme vnútornú stranu žemlí. Vložíme list hlávkového šalátu, uvarený hamburger, plátok čedaru, niekoľko plátkov paradajok a cibule, ďalší list hlávkového šalátu, lyžicu zmesi majonézy a kečupu a potom zakryjeme vrchnou časťou žemle s hamburgerom.
Krok 6 /6
Podávame horúce s hranolčekmi zo sladkých zemiakov.