Hamburger a hranolky zo sladkých zemiakov
- Celkový čas 48 min
- 20 min
Príprava - 28 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
800 g Sladké zemiaky
1 pl Plne naložená polievková lyžica múky
1 čl Soľ
1 pl Repkový olej
4 Burgery
4 plát. Čedar
4 Burgerové žemle
2 pl Horčica
2 Rukola
1 Rajčina
Príslušenstvo
Gril Fritovací kôš Odkvapkávacia tácka
Príprava
Krok 1 /5
Ošúpeme sladké zemiaky a nakrájame na veľké, 2 cm široké hranolky. Umiestnime na utierku, aby sme ich čo najviac usušili, a potom vyklopíme do misy. Pridáme múku a soľ a premiešame, aby sa nimi hranolky rovnomerne pokryli. Pridáme olej a spolu premiešame. Hranolky zo sladkých zemiakov vložíme do fritovacieho košíka fritézy Easy Fry Oven & Grill. Košík dáme na stredný rošt s odkvapkávacou miskou naspodku. Nastavíme režim HRANOLKY pri 200 °C na 20 minút.
Krok 2 /5
Na konci programu sladké zemiaky zamiešame a dáme grilovaciu dosku hore na horný rošt. Zatvoríme dvierka a nastavíme na režim GRIL pri 200 °C na 15 minút, aby sa predhrial plech.
Krok 3 /5
Keď zaznie časovač, umiestnime burgery na horúcu grilovaciu dosku. Zatvoríme dvierka a reštartujeme varenie v režime GRIL pri 200 °C na 4 minúty. Hore na burgery poukladáme plátky syra a pokračujeme ďalšie 2 minúty vo varení v režime GRIL.
Krok 4 /5
Vyberieme grilovaciu dosku s burgermi. Vymeníme za otvorené burgerové žemle na grile a reštartujeme varenie v režime GRIL na 2 minúty.
Krok 5 /5
Steaky z mletého mäsa podávame v opečených burgerových žemliach natretých horčicou. Ozdobíme listmi rukoly a plátkami paradajky a podávame s hranolkami zo sladkých zemiakov.