Grilovaný baklažán a halloumi wrapy s jogurtovou omáčkou
- Celkový čas 34 min
- 10 min
Príprava - 24 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
500 g Baklažán (približne 2)
225 g Halloumi
50 g Massala kari pasta
1 pl Neutrálny olej
1 Červená cibuľa
1 zvä. Mäta
200 g Grécky jogurt
1 pl Olivový olej
Soľ, korenie
4 Chlieb naan
Príslušenstvo
Plech na pečenie XL Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /6
Ošúpeme baklažány a pozdĺžne ich rozkrojíme napol. Každú polovicu nakrájame pozdĺžne na 3 kusy, potom rozkrojíme každý kus v strede na polovicu. Syr halloumi nakrájame na 1 cm plátky.
Krok 2 /6
Zmiešame kari pastu s neutrálnym olejom. Potrieme plátky syra halloumi trochou tejto zmesi, zvyšok nalejeme na plátky baklažánu a premiešaním ich riadne obalíme.
Krok 3 /6
Poukladáme baklažány na plech na pečenie. Otvoríme gril v režime Celé jedlo a umiestnime plech na pečenie. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí počítame 10 minút doby varenia, pričom raz zamiešame.
Krok 4 /6
Medzitým ošúpeme a nasekáme polovicu červenej cibule a nasekáme polovicu mätových listov. Zmiešame s jogurtom, olivovým olejom, soľou a korením a odložíme nabok.
Krok 5 /6
Baklažány ešte raz premiešame a necháme ich variť dovtedy, kým nie sú zvyšné baklažány ugrilované. Dáme chlieb naan na grilovaciu dosku na 2 minúty z každej strany (budeme to musieť urobiť v dvoch dávkach), odložíme nabok a potom grilujeme plátky syra halloumi 3 minúty z každej strany.
Krok 6 /6
Na žemle dáme jogurtovú omáčku, rozložíme grilovaný baklažán a plátky syra halloumi, posypeme zvyšnou nasekanou červenou cibuľou a zvyšnými mätovými listami.