Grilovaná pražma s rajčinou a olivami
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
1 Citrón
1 pl Petržlenová vňať
1 strúč. Cesnak
2 Rajčiny
100 g Odkôstkované olivy
1 ston. Jarná cibuľka (približne 30 g)
2 pl Balzamikový ocot
1 čl Kapary
12 cl Olivový olej
10 g Píniové orechy
4 plátok Filety z pražmy
3 pl Olivový olej
Tymián
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Pripravíme si omáčku: Citrón rozrežeme na 2 kusy. Nastrúhame kôru z polovice citróna a potom ju vytlačíme. Nasekáme petržlen a cesnak, potom nakrájame rajčiny na kocky a olivy na plátky. Nasekáme jarnú cibuľku. Všetko dáme do misy. Pridáme balzamikový ocot, kapary a olivový olej. Zamiešame.
Krok 2 /7
Na rozpálenú panvicu pridáme píniové oriešky a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Hneď ich položíme na tanier. Necháme ich vychladnúť a potom ich dáme do misy. Odložíme nabok.
Krok 3 /7
Filety z pražmy položíme na plech kožou nahor. Pridáme kôru zo zvyšnej polovice citróna a šťavu.
Krok 4 /7
Filety z pražmy z oboch strán osolíme a okoreníme. Filety pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymianom a rozmarínom.
Krok 5 /7
Plech na pečenie umiestnime do najvyššej polohy v rúre.
Krok 6 /7
Zapneme prístroj. Spustíme program GRILL na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 10 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 7 /7
Podávame s omáčkou.