Grilované Buffalo kuracie krídelká
- Celkový čas 5 min
- 5 min
Príprava - 0 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
500 g kuracie krídelka
100 g hladká múka
1 pl ocot z bieleho vína
soľ
1 pl rastlinný olej
2 pl rozpustené maslo
2 pl rajčinová omáčka
Príprava
Krok 1 /4
Premiešame múku, papriku, soľ a korenie vo veľkom mraziacom vrecku. Pridáme kuracie krídelká a miešame, kým nie sú úplne obalené v zmesi z múky a papriky.
Krok 2 /4
Kuracie krídelká dáme do veľkej nádoby a pokvapkáme olivovým olejom. Miešame, kým nie sú krídelká rovnomerne pokryté olejom.
Krok 3 /4
Zapneme gril. Na grile vyberieme príslušný program a stlačíme OK. Potom prejdeme na recept: Zľahka naolejujeme grilovacie dosky. Po dokončení predhriatia poukladáme krídelká na gril a poklop zatlačením tesne uzatvoríme tak, aby sa kuracie krídelká dotýkali grilovacích dosiek. Necháme variť, pričom kuracie krídelká sem-tam obrátime, pokým sa kontrolka nezmení na červenú alebo na obrazovke sa nezobrazí „well-done“ (dobre prepečené).
Krok 4 /4
Medzitým vo veľkej nádobe zmiešame rozpustené maslo, rajčinovú omáčku a tabasco. Pridáme teplé kuracie krídelká a miešame, kým nie sú úplne obalené.