Empanadas
- Celkový čas 40 min
- 30 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
3 Linecké cesto
200 g Mleté mäso (hovädzie alebo kuracie)
1 Cibuľa
1 strúč. Cesnak
0.5 Červená paprika
0.5 čl Mletá rasca
0.5 čl Paprika
Soľ a korenie
1 Vaječný žĺtok
Príprava
Krok 1 /5
Pripravíme si plnku osmažením mletého mäsa s cibuľou, cesnakom a korením v panvici, kým nie je mäso prepečené. Dochutíme rascou, paprikou, soľou a korením. Necháme vychladnúť.
Krok 2 /5
Cesto rozvinieme, vykrojíme 8 kruhov s priemerom asi 9 cm, naplníme ich studeným mletým mäsom, pričom 1 cm od okraja necháme prázdny, a potom ich zložíme do taštičiek. Kruhy preložíme na polovicu, aby sme vytvorili empanadas, a okraje utesníme vidličkou. Každú empanadu natrieme vaječným žĺtkom.
Krok 3 /5
Empanadas vložíme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 4 /5
Opatrne vyberieme empanadas zo spotrebiča a podávame horúce.
Krok 5 /5
Dobrú chuť!