Empanadas
- Celkový čas 53 min
- 30 min
Príprava - 10 min
Varenie - 13 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
3 Jarná cibuľka
1.5 pl Olivový olej
450 g Mleté hovädzie mäso
1.5 pl Paprika
3 Lístkové cesto
1 Vajcia
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Fritovací kôš Gril
Príprava
Krok 1 /5
Najemno nasekáme cibuľu. Rozohrejeme olej na veľkej panvici a opražíme cibuľu na 3 minúty. Pridáme mäso a varíme ďalších 10 minút. Ochutíme podľa chuti, prestaneme ohrievať a necháme vychladnúť.
Krok 2 /5
Vyvaľkáme cesto, vykrojíme kolieska s priemerom približne 9 cm, vychladnuté mleté mäso dáme doprostred tak, aby sme ponechali okraj veľký asi 1 cm. Potom preložíme, aby sme vytvorili taštičku a použijeme vidličku na uzavretie okrajov. Každú empanadu potrieme žĺtkom zmiešaným s trochou vody.
Krok 3 /5
Zmiešame spolu s vaječným žĺtkom a vodou. Túto zmes natrieme na empanady.
Krok 4 /5
Grilovaciu dosku vložíme do nádoby, potom vložíme polovicu empanád do nádoby spotrebiča tak, aby sa neprekrývali. Spustíme proces varenia.
Krok 5 /5
Zo zvyšných empanadas pripravíme druhú várku.