Cesnakovo-parmezánové mrkvové hranolčeky
- Celkový čas 35 min
- 15 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
800 g Veľké mrkvy
4 pl Olivový olej
80 g Parmezán
1 čl Mletý cesnak
1 Citrón
Soľ, korenie
2 pl Čerstvá petržlenová vňať
Príprava
Krok 1 /6
Mrkvu ošúpeme a odstránime jej konce. Mrkvu rozrežeme pozdĺžne na polovice alebo štvrtiny podľa jej veľkosti. Mrkvu nakrájame na tyčinky veľkosti hranolčeka.
Krok 2 /6
Hranolčeky mrkvy vložíme do misky a pridáme olivový olej, parmezán, cesnakový prášok a citrónovú šťavu. Dochutíme soľou a korením. Dôkladne zmiešame.
Krok 3 /6
Hranolčeky rozložíme na plech. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 4 /6
Zapneme prístroj. Spustíme program AIR FRY na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 20 min. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /6
Počas varenia hranolčeky pravidelne premiešavame kliešťami alebo špachtľou.
Krok 6 /6
Vyberieme z rúry a posypeme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Okamžite podávame.