Brazílsky mrkvový koláč (Bolo de Cenoura)
- Celkový čas 1 h 26 min
- 20 min
Príprava - 41 min
Varenie - 25 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (9)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavo zelená/Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
200 g Strúhaná mrkva
2 Vajce
100 g Rastlinný olej
180 g Práškový cukor
170 g Múka T45
30 g Kukuričný škrob
5 g Prášok do pečiva
100 g Voda
60 g Práškový cukor
30 g Horký kakaový prášok
80 g Maslo
1 pl Tapiokový škrob
Príprava
Krok 1 /6
Do úzkej nádoby nalejte mrkvu, vajcia a olej. Pomocou ručného mixéra rozmixujte na hladkú a homogénnu zmes. Zmes prelejte do nádoby a pridajte cukor, múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva. Premiešajte stierkou.
Krok 2 /6
Kruhovú formu (20 x 6 cm) vymastite maslom a vysypte múkou. Zmes nalejte do formy.
Krok 3 /6
Formu vložte do varnej nádoby vybavenej plechom. Začnite piecť.
Krok 4 /6
Koláč vyberte z formy, položte na mriežku a nechajte vychladnúť.
Krok 5 /6
Do hrnca nalejte vodu, cukor a kakao. Miešajte metličkou a varte na miernom ohni 30 sekúnd. Odstavte z ohňa. Pridajte maslo a tapiokový škrob. Premiešajte a rýchlo vráťte na oheň, aby zmes zhustla.
Krok 6 /6
Zmes vylejte na vrch koláča a lyžicou nakreslite na jeho bokoch malé vlnky. Vychutnajte si!