Brazílske "dažďové" šišky (Bolinho de Chuva)
- Celkový čas 22 min
- 10 min
Príprava - 12 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (9)
Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3v1 FW201815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill 2v1 Precision EY505815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry & Grill XXL 2v1 EY801815 Čierna Teplovzdušná fritéza Tefal Easy Fry Max EY245310 Tmavo zelená/Čierna Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
8 os.
250 g Lepková ryžová múka
40 g Práškový cukor
1 čl Mletá škorica
0.5 čl Mletý kardamón
2 Vajce
12 cl Mlieko
4 cl Rastlinný olej
0.5 čl Prášok do pečiva
50 g Práškový cukor
50 g Práškový cukor
2 čl Mletá škorica
Príprava
Krok 1 /3
Múku, cukor, škoricu a kardamón vyšľahajte v miske. Potom pridajte vajcia, mlieko, olej a droždie a miešajte zmes stierkou, kým cesto nie je hladké a jednotné.
Krok 2 /3
Na tanier položte alobal. Pomocou dvoch malých lyžičiek vytvorte malé guľôčky. Guľky opatrne vložte do rúry, pričom medzi nimi nechajte priestor na cirkuláciu vzduchu. Začnite piecť. Mali by ste získať pekné zlaté guľôčky.
Krok 3 /3
V miske rýchlo zmiešajte cukor a škoricu, potom v zmesi obaľte šišky a potraste miskou, aby sa dobre obalili. Postup zopakujte, kým nespotrebujete všetko cesto. Vychutnajte si ich teplé.