*Roast turkey with stuffing
- Celkový čas 1 h 25 min
- 25 min
Príprava - 50 min
Varenie - 10 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
300 g Klobásové mäso
2 Šalotky
2 pl Olivový olej
1 pl Bazalka
1 pl Sušené bylinky
400 g Morčacie rezne
20 g Maslo
Soľ, korenie
1.2 kg Malé špeciálne chrumkavé zemiaky
2 Červené cibule
2 pl Neutrálny olej
Soľ, korenie
Príprava
Krok 1 /7
Klobásové mäso, nasekanú šalotku, olivový olej, bazalku a sušené bylinky vložíme do nádoby. Dochutíme korením. Mixujeme, kým nezískame hladkú plnku.
Krok 2 /7
Položíme morčacie rezne na rovnú plochu (ak máme viac rezňov, položíme ich vedľa seba, aby sa vytvoril obdĺžnik). Rezeň okoreníme a potom naň rozotrieme plnku po celej ploche. Rezeň zrolujeme do tvaru „slimáka“ a vytvoríme z neho valec. Pečienku zviažeme, aby sa počas pečenia nerozpadla. Odložíme nabok.
Krok 3 /7
Pripravíme zemiaky. Spolu s červenou cibuľou ich vložíme do zariadenia vybaveného plechom. Dochutíme olejom, soľou a korením. Dôkladne zmiešame. Začneme piecť.
Krok 4 /7
Po 10 minútach zemiaky premiešame a na vrch pridáme pečené mäso. Pečienku prikryjeme kúskami masla a pokračujeme v pečení.
Krok 5 /7
V polovici pečenia pečienku otočíme, aby sa rovnomerne sfarbila.
Krok 6 /7
Po skončení programu necháme mäso 10 minút odpočívať v otvorenej zásuvke, aby sa dokončilo a zachovalo si všetku mäkkosť.
Krok 7 /7
Pečienku vyberieme a nakrájame na plátky. Podávame s plnkou a ihneď konzumujeme.