Poháre s pomarančovým crème brûlée
- Celkový čas 58 min
- 15 min
Príprava - 28 min
Varenie - 15 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
6 os.
3 Neošetrené pomaranče na odšťavovanie
3 Vajcia
75 g Krupicový cukor
75 g Smotana na varenie
1.5 pl Voda z pomarančových kvetov
6 pl Hnedý cukor
Príprava
Krok 1 /5
Pomaranče rozrežeme na 2 časti. Skontrolujeme, či na doske na krájanie stoja vzpriamene. Ak nie, odrežeme spod pomaranča trochu šupky, aby sa vytvoril rovný povrch. Z pomarančov vytlačíme šťavu a kôru si odložíme.
Krok 2 /5
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom, kým zmes nebude biela a spenená. Pridáme pomarančovú šťavu, smotanu a vodu z pomarančových kvetov. Dôkladne zmiešame.
Krok 3 /5
Pomarančovú kôru vložíme do zariadenia s plechom a potom zmes rozotrieme na dno vyprázdnených pomarančov. Začneme piecť.
Krok 4 /5
Po upečení ich necháme na panvici vychladnúť a pomaranče posypeme hnedým cukrom. Začneme piecť, aby sa cukor skaramelizoval.
Krok 5 /5
Čas upravíme podľa požadovanej farby.