*Moussaka
- Celkový čas 1 h 50 min
- 20 min
Príprava - 1 h 30 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
4 os.
150 g Mleté hovädzie mäso
400 g Rajčinová omáčka
1 Cibuľa
2 strúč. Strúčiky cesnaku
4 pl Olivový olej
1 čl Sušené bylinky
Soľ, korenie
2 cm Baklažán
4 pl Olivový olej
250 g Bešamelová omáčka
1 štip. Muškátový oriešok
Soľ
Príprava
Krok 1 /7
Do rajnice vložíme všetky ingrediencie na omáčku. Prikryjeme a varíme 40 minút na miernom ohni. Občas premiešame.
Krok 2 /7
Medzitým v nádobe zmiešame kocky baklažánu s olivovým olejom. Dochutíme soľou. Baklažány vložíme do misy a začneme piecť.
Krok 3 /7
Baklažány každých 10 minút premiešame, aby sa rovnomerne zafarbili a upiekli.
Krok 4 /7
Keď sú omáčka a baklažány upečené, všetko spolu zmiešame a vložíme do zapekacej misy (tortovej formy) vhodnej pre veľkosť zariadenia.
Krok 5 /7
Zalejeme bešamelovou omáčkou okorenenou muškátovým orieškom.
Krok 6 /7
Zapekaciu misu vložíme do zariadenia vybaveného plechom. Začneme piecť.
Krok 7 /7
Okamžite konzumujeme so zeleným šalátom.