Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

*Moussaka

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 50 min
  • Príprava
    20 min
  • Varenie
    1 h 30 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 150 g Mleté hovädzie mäso

  • 400 g Rajčinová omáčka

  • 1 Cibuľa

  • 2 strúč. Strúčiky cesnaku

  • 4 pl Olivový olej

  • 1 čl Sušené bylinky

  • Soľ, korenie

  • 2 cm Baklažán

  • 4 pl Olivový olej

  • 250 g Bešamelová omáčka

  • 1 štip. Muškátový oriešok

  • Soľ

Príprava

Krok 1 /7

Do rajnice vložíme všetky ingrediencie na omáčku. Prikryjeme a varíme 40 minút na miernom ohni. Občas premiešame.

  • 150g Mleté hovädzie mäso
  • 400g Rajčinová omáčka
  • 1 Cibuľa
  • 2strúč. Strúčiky cesnaku
  • 4pl Olivový olej
  • 1čl Sušené bylinky
  • Soľ, korenie

Krok 2 /7

Medzitým v nádobe zmiešame kocky baklažánu s olivovým olejom. Dochutíme soľou. Baklažány vložíme do misy a začneme piecť.

  • 2cm Baklažán
  • 4pl Olivový olej
  • Soľ

Krok 3 /7

Baklažány každých 10 minút premiešame, aby sa rovnomerne zafarbili a upiekli.

Krok 4 /7

Keď sú omáčka a baklažány upečené, všetko spolu zmiešame a vložíme do zapekacej misy (tortovej formy) vhodnej pre veľkosť zariadenia.

  • 150g Mleté hovädzie mäso
  • 400g Rajčinová omáčka
  • 1 Cibuľa
  • 2strúč. Strúčiky cesnaku
  • 4pl Olivový olej
  • 1čl Sušené bylinky
  • Soľ, korenie
  • 2cm Baklažán
  • 4pl Olivový olej
  • Soľ

Krok 5 /7

Zalejeme bešamelovou omáčkou okorenenou muškátovým orieškom.

  • 250g Bešamelová omáčka
  • 1štip. Muškátový oriešok

Krok 6 /7

Zapekaciu misu vložíme do zariadenia vybaveného plechom. Začneme piecť.

Krok 7 /7

Okamžite konzumujeme so zeleným šalátom.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
1 h 28 min

Vegánska moussaka

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Vegánska moussaka
Tefal
Tefal
30 min

Musaka

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Musaka