Vegánska moussaka
- Celkový čas 1 h 28 min
- 30 min
Príprava - 58 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (7)
Suroviny
4 os.
300 g Sušená zelená šošovica
800 g Bylinkové paradajkové coulis, ochutené
30 cl Voda
2 čl Talianske korenie
300 g Baklažán, nakrájaný na 2 cm pásiky, grilovaný
3 pl Olivový olej
90 g Margarín
90 g Múka
90 cl Sójové mlieko
20 g Strúhaný rastlinný syr
Soľ, korenie
Príslušenstvo
Extra Crisp
Príprava
Krok 1 /8
Tento recept si vyžaduje Extra Crisp veko. Pripravte si ingrediencie.
Krok 2 /8
Šošovicu, paradajkový pretlak, vodu a talianske korenie dajte do misy.
Krok 3 /8
Tlakové varenie.
Krok 4 /8
Obsah nádoby preložte do inej nádoby a odložte bokom.
Krok 5 /8
Do vyprázdnenej nádoby pridajte margarín a múku.
Krok 6 /8
Smažte asi 5 minút, kým zmes nie je zlatistá. Pridajte sójové mlieko. Šľahajte 4 minúty. Odložte bokom.
Krok 7 /8
Do nádoby vložte polovicu baklažánu a polovicu šošovice. Tento krok zopakujte. Zalejte bešamelovou omáčkou a posypte syrom.
Krok 8 /8
Vypnite varnú dosku Cookeo a nasaďte pokrievku Extra Crisp. Nastavte program 2 na 30 minút.