Zeleninové vianočné poleno
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Objavte celý sortiment
Zobraziť viac - Objavte celý sortiment -
Suroviny
6 os.
50 cl Nízkotučná sójová smotana
12 g Agar-agar
300 g Zeler
60 g Strúhaný Comté
3 Červená cibuľa
525 g Tekvica
1.5 Žltá cibuľa
3 Cesnak
450 g Čerstvý špenát
Olivový olej
Príprava
Krok 1 /10
Pripravte ingrediencie.
Krok 2 /10
Formu vyložte potravinárskou fóliou. Smotanu zmiešajte s agarom a nalejte do hrnca.
Krok 3 /10
Za stáleho miešania metličkou priveďte 1 minútu do varu. Dajte bokom a udržujte v teple.
Krok 4 /10
Vložte zeler do košíka. Vložte do hrnca s 200 ml vody.
Krok 5 /10
Tlakové varenie: 10 minút
Krok 6 /10
Zmiešajte s Comté a 1/4 agarového krému. Nalejte zmes do formy. Umyte hrniec. Do hrnca nalejte 3 lyžice oleja.
Krok 7 /10
Osmažte cibuľu s tekvicou, dochuťte soľou a korením. Keď je tekvica mäkká, zalejte polovicou zvyšnej smotany. Miešajte 1 minútu.
Krok 8 /10
Nalejte zmes do formy. Umyte hrniec.
Krok 9 /10
Do hrnca nalejte 2 lyžice oleja a orestujte cibuľu so špenátom. Akonáhle zmäknú, pridajte smotanu. Miešajte 1 minútu a nalejte do formy.
Krok 10 /10
Prikryte a dajte na 24 hodín do chladničky. Vyklopte a podávajte.