Zapekané zemiaky
- Celkový čas 40 min
- 20 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 kg Zemiaky
1 Nasekaná žltá cibuľa
2 vet. Čerstvý tymián
Citrón
Soľ, korenie
15 cl Zeleninový vývar
1 čl Dijonská horčica
30 g Maslo
60 g Strúhaný parmezán
Príslušenstvo
Gril
Príprava
Krok 1 /4
Umyjeme, ošúpeme a nasekáme zemiaky na rovnako veľké plátky.
Krok 2 /4
Vymastíme obdĺžnikový plech. Najprv vytvoríme vrstvu zemiakových plátkov, ktorou úplne pokryjeme dno plechu. Posypeme tretinou cibule, tymiánom, citrónovou kôrou, soľou a korením. Opakujeme tento proces do spotrebovania všetkých surovín.
Krok 3 /4
Zmiešame spolu zeleninový vývar a horčicu a polejeme ňou zemiaky. Pridáme niekoľko hrudiek masla a následne parmezán.
Krok 4 /4
Vložíme do spotrebiča štandardnú dosku a navrch dáme zemiaky. Nastavíme program FRITOVANIE HORÚCIM VZDUCHOM na 20 minút.