Vegetariánske steaky
- Celkový čas 55 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
200 g Sušená červená šošovka
10 g Petržlen
250 g Pevné tofu
1 čl Soľ
2 štip. Korenie
400 g Konzervovaná biela fazuľa
6 g Údená paprika
6 g Sušený cesnak
30 g Sladové kvasnice
12 g Miso pasta
80 g Múka
10 g Olivový olej
Príslušenstvo
Sekáčik na bylinky Sekáčik
Príprava
Krok 1 /8
Červenú šošovku dôkladne prepláchnite vo vode. V hrnci priveďte do varu vodu (trikrát viac ako šošovky) a potom pridajte šošovku. Varte 10 až 15 minút podľa značky. Sceďte a nechajte vychladnúť. Pozor, šošovku príliš nerozvarte, pretože by sa rozpadla na kašu. Priebežne ju ochutnávajte.
Krok 2 /8
Petržlen umyte, odstráňte stonky a osušte. Prepulte listy, ak sú príliš veľké. Vložte listy petržlenu do misy sekáčika. Stlačte Štart.
Krok 3 /8
Tofu nakrájajte nahrubo a pridajte kúsky do misy. Dochuťte soľou a korením.
Krok 4 /8
Zlejte biele fazule a vložte ich aj do misy.
Krok 5 /8
Do misy sekáčika pridajte korenie, sladové kvasnice, miso a uvarenú, odkvapkanú a vychladnutú šošovku. Premiešajte stlačením tlačidla Štart. V prípade potreby oškrabajte strany a reštartujte stlačením tlačidla Štart.
Krok 6 /8
Nalejte zmes do misy. Malo by vzniknúť lepivé cesto. Postupne pridávajte múku, až sa cesto prestane lepiť na prsty. Množstvo múky upravte v závislosti na štruktúre cesta.
Krok 7 /8
Zmes rozdeľte podľa počtu osôb na jeden steak na osobu. Pomocou rúk tvarujte steaky. Pomúčenie rúk uľahčí tvarovanie. Odložte na 30 minút do chladničky.
Krok 8 /8
Na panvici rozohrejte olivový olej. Steaky opečte z jednej strany dozlatista, potom ich obráťte a to isté urobte s druhou stranou. Nechajte smažiť asi 10 minút.