Vegetariánska pizza
- Celkový čas 2 h 35 min
- 20 min
Príprava - 15 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 1 cesto na pizzu
9 g Cesnak
40 g Píniové oriešky
150 g Artičokové srdiečko
20 Listy bazalky
190 g Mozzarella
150 g Artičokové srdiečka
35 g Píniové oriešky
60 g Ružičkový kel
0.8 cl Olivový olej
Príprava
Krok 1 /8
Tento recept vyžaduje základnú prípravu: cesto na pizzu. Stihli ste si ho pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na cesto na pizzu môžete nájsť v bloku „Príprava“ pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Príprava trvá 15 minút a cesto treba nechať 2 hodiny odležať v chladničke.
Krok 2 /8
Predhrejte rúru na 210 stupňov.
Krok 3 /8
Ošúpte a nakrájajte strúčik cesnaku.
Krok 4 /8
Pomocou mažiara rozdrvte strúčik cesnaku s prvým množstvom píniových orieškov a artičokových srdiečok a bazalkou.
Krok 5 /8
Cesto na pizzu rozprestrite na plechu na pizzu.
Krok 6 /8
Navrch rozprestrite artičokovú zmes a ponechajte 1 cm okolo okrajov cesta. Posypte mozzarellou.
Krok 7 /8
Pečte 15 minút na 210 stupňov.
Krok 8 /8
Vyberte z rúry a pridajte zvyšné artičokové srdcia, píniové oriešky a kel. Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.