Vegánske hot dogy
- Celkový čas 1 h 12 min
- 15 min
Príprava - 27 min
Varenie - 30 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (3)
Suroviny
4 os.
4 Obyčajné, nie príliš veľké mrkvy
12 cl Sójová omáčka
4 pl Olivový olej
2 pl Javorový sirup
0.5 čl Mleté čierne korenie
20 cl Voda
2 pl Talianske korenie
2 pl Neutrálny olej
100 g Nastrúhaná červená kapusta
0.5 Červená cibuľa
4 Malé rožky
Horčica, kečup a majonéza
Príslušenstvo
Plech na pečenie
Príprava
Krok 1 /10
Ošúpeme mrkvy. Pripravíme marinádu: v plytkej miske zmiešame sójovú omáčku, olivový olej, javorový sirup a mleté čierne korenie. Pridáme mrkvu. Mali by byť úplne obalené. Prikryjeme a necháme marinovať v chladničke 30 minút. Občas ich obrátime.
Krok 2 /10
Mrkvu necháme odkvapkať. Marinádu si odložíme. Mrkvu vložíme do rúry s vodou a polovicou marinády.
Krok 3 /10
Skôr ako zapneme OptiGrill, umiestnime doň priloženú rúru. Zatvoríme gril a zapneme ho. Automaticky je vybraný program Manuál. Vyberieme nastavenie oranžovej farby s tlačidlom M a stlačíme OK. Po predhriatí pečieme 20 minút.
Krok 4 /10
Mrkvu vyberieme, vložíme do misky a posypeme talianskym korením a neutrálnym olejom. Vyčistíme priloženú rúru.
Krok 5 /10
Otvoríme OptiGrill v polohe Barbecue. Nastavíme bočný termostat do polohy 4. Po predhriatí poukladáme mrkvu na grilovaciu dosku. Necháme variť 4 minúty.
Krok 6 /10
Medzitým nakrájame červenú kapustu, cibuľu nadrobno a odložíme ju bokom.
Krok 7 /10
Skontrolujeme, či je mrkva upečená, mala by byť mäkká a opečená.
Krok 8 /10
Tesne pred ozdobením hotdogov zohrejeme rožky: 2 minúty pred dopečením mrkvy vložíme rožky do priloženej rúry. Vložíme priloženú rúru do grilu OptiGrill a zohrievame 1 minútu z každej strany.
Krok 9 /10
Rozkrojíme rožky pozdĺžne napoly. Vnútro potrieme horčicou a do každého rožka vložíme mrkvu.
Krok 10 /10
Pridáme červenú kapustu a nakrájanú cibuľu, potom kečup a majonézu.