Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Vajcia Florentine

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 14 min
  • Príprava
    10 min
  • Varenie
    4 min
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

4 os.

  • 4 Veľké čerstvé vajcia

  • 120 g Umyté listy špenátu

  • 0.5 Cibuľa nasekaná na jemno

  • 2 pl Olej

  • 300 ml Studené mlieko

  • 15 g Maslo

  • 15 g Múka

  • Soľ, korenie, muškátový oriešok

  • 2 pl Parmezán

  • 4 Nádobky (140 ml) + papier na pečenie s rovnakým priemerom ako panvica

Príprava

Krok 1 /7

Pripravte si ingrediencie.

  • 4 Veľké čerstvé vajcia
  • 120g Umyté listy špenátu
  • 0.5 Cibuľa nasekaná na jemno
  • 2pl Olej
  • 300ml Studené mlieko
  • 15g Maslo
  • 15g Múka
  • Soľ, korenie, muškátový oriešok
  • 2pl Parmezán

Krok 2 /7

Cibuľu ošúpte a nasekajte na jemno.

  • 0.5 Cibuľa nasekaná na jemno

Krok 3 /7

Do nádoby nalejte olej. Pridajte cibuľu a špenát. Po usmažení vyberte.

  • 120g Umyté listy špenátu
  • 0.5 Cibuľa nasekaná na jemno
  • 2pl Olej

Krok 4 /7

Roztopte maslo s múkou. Pomiešajte. Pridajte mlieko. Rozšľahajte až do zhustnutia. Dochuťte. Pridajte varenú zeleninu.

  • 300ml Studené mlieko
  • 15g Maslo
  • 15g Múka
  • Soľ, korenie, muškátový oriešok

Krok 5 /7

Preložte do nádobiek. Na vrch rozbite vajce. Na dno panvice dajte papier na pečenie, naň poukladajte nádobky. Nalejte 200 ml vody.

  • 4 Veľké čerstvé vajcia
  • 4 Nádobky (140 ml) + papier na pečenie s rovnakým priemerom ako panvica

Krok 6 /7

Doba varenia: 4 minúty

Krok 7 /7

Posypte nastrúhaným parmezánom. Servírujte.

  • 2pl Parmezán