Tradičný cuketový koláč
- Celkový čas 1 h 10 min
- 12 min
Príprava - 58 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
2 Malé cukety
3 strúč. Cesnak
0.5 Citrón
2 čl Nasekaný tymián alebo provensálske korenie
1 pl Olivový olej
200 g Čerstvý kozí syr (alebo syrokrém)
1 pl Strúhanka
Soľ, korenie
1 Lístkové cesto
Príprava
Krok 1 /5
Umyjeme a nakrájame cukety na 1/2 cm plátky. Olúpeme a rozdrvíme strúčiky cesnaku, nastrúhame kôru z polovice citróna a zmiešame s polovicou tymiánu, polovicou olivového oleja, čerstvým syrom, strúhankou, soľou a korením.
Krok 2 /5
Umiestnime plech na pizzu na horný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zatvoríme dvierka a nastavíme režim GRIL pri 200 °C na 13 minút, aby sa plech na pizzu predhrial.
Krok 3 /5
Narežeme kus papiera na pečenie na rovnakú veľkosť, akú má podnos na pizzu. Vyvaľkáme lístkové cesto na kuse papiera na pečenie a použijeme ho ako pomôcku. Vidličkou vytvoríme v ceste vpichy, rozotrieme syrovú zmes v strede tak, aby sme nezachádzali za okraje papiera na pečenie. Navrch poukladáme plátky cukety so zvyšným tymiánom a olejom a preložíme okraje cesta cez plnku, pričom sa uistíme, že koláč neprečnieva cez papier na pečenie.
Krok 4 /5
Keď je plech horúci, pomocou papiera na pečenie zasunieme koláč na plech a dáme ho na stredný rošt fritézy Easy Fry Oven & Grill. Zatvoríme dvierka a nastavíme režim PIZZA na 190 °C a varíme 20 minút.
Krok 5 /5
Po 20 minútach vyberieme plech z fritézy Easy Fry Oven & Grill a špachtľou jemne odstránime papier na pečenie. Plech dáme naspäť do rúry, zatvoríme dvierka a pokračujeme vo varení pri zníženej teplote na 180 °C.