Torta Red Velvet
- Celkový čas 1 h 30 min
- 30 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Piškótové cesto
10 g Horký kakaový prášok
4 pl Červené potravinárske farbivo
5 g Jedlá sóda
1 cl Jablčný ocot
250 g Biely jogurt
Šľahačka alebo krémový čerstvý syr
1 čl Hladká múka
10 g Maslo
Príslušenstvo
Flex metla
Príprava
Krok 1 /10
Rúru predhrejte na 180 stupňov.
Krok 2 /10
Postupujte podľa základného receptu na piškótové cesto.
Krok 3 /10
Do misy prístroja s piškótovým cestom pridajte preosiate kakao a červené farbivo a stlačte "Štart".
Krok 4 /10
V samostatnej miske rozpustite sódu s octom.
Krok 5 /10
Do ďalšej samostatnej misky odvážte jogurt.
Krok 6 /10
Stlačte tlačidlo "Štart" a potom striedavo pridávajte jogurt a zmes octu a sódy do zmesi v mise prístroja, zatiaľ čo program beží.
Krok 7 /10
Tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou a vlejte cesto.
Krok 8 /10
Vložte do rúry a pečte 1 hodinu pri 180 stupňoch.
Krok 9 /10
Skontrolujte prepečenie pomocou dreveného špáradla alebo špajle.
Krok 10 /10
Tortu podávajte so šľahačkou alebo tvarohovým krémom, aby kontrastoval s červenou farbou.