Tekvicový koláč na Deň vďakyvzdania
- Celkový čas 48 min
- 15 min
Príprava - 33 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 Linecké cesto
425 g Tekvicové pyré
50 g Med
5 cl Smotana na varenie
50 g Hnedý cukor
2 Vajce
1 čl Tekutý vanilkový extrakt
0.25 čl Mletá zmes 4 korení
0.5 čl „Soľný kvet“
Príprava
Krok 1 /8
Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej 24 cm koláčovej formy alebo na dierovaný rošt. Popicháme základ koláča vidličkou, aby sa počas predpečenia nenafúkol.
Krok 2 /8
Vložíme základ koláča do spotrebiča. Začneme piecť, aby sa koláč predpiekol.
Krok 3 /8
Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a v prípade potreby ho popicháme vidličkou.
Krok 4 /8
Vo veľkej mise dohladka vymiešame tekvicové pyré, med, smotanu, hnedý cukor, vajcia, vanilku, koreniny a soľ. Na základ koláča vylejeme tekvicovú zmes.
Krok 5 /8
Začneme piecť.
Krok 6 /8
Sledujeme priebeh pečenia koláča, aby sa okraje nepripálili a aby sa plnka rovnomerne upiekla.
Krok 7 /8
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a koláč opatrne vyberieme. Necháme vychladnúť na drôtenom rošte. Vyklopíme, keď je teplý.
Krok 8 /8
Tekvicový koláč možno podávať teplý alebo pri izbovej teplote podľa toho, čo preferujeme.