Recipe Details Page - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Tarte Tatin

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 1 h 25 min
  • Príprava
    25 min
  • Varenie
    1 h
  • Chladenie
    0 min

Suroviny

6 os.

  • 30 g Maslo

  • 2 cl Voda

  • 90 g Krupicový cukor

  • 3 Jablká golden delicious

  • 0.5 Linecké cesto

Príprava

Krok 1 /8

Nakrájame maslo na kúsky.

  • 30g Maslo

Krok 2 /8

Pripravíme karamel: vodu a cukor nalejeme do hrnca. Privedieme do varu a varíme. Keď zmes získa krásnu karamelovú farbu, opatrne pridáme maslo nakrájané na kúsky. Premiešame varechou.

  • 30g Maslo
  • 2cl Voda
  • 90g Krupicový cukor

Krok 3 /8

Karamel nalejeme do koláčovej formy s priemerom 20 cm a jemne otáčame, kým karamel nepokryje celé dno formy. Odložíme nabok.

  • 30g Maslo
  • 2cl Voda
  • 90g Krupicový cukor

Krok 4 /8

Jablko ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrojíme 5 jabĺk na polovicu a každú polovicu rozrežeme na 3 časti. Posledné jablko nakrájame na malé kocky. Jablká poukladáme tesne vedľa seba na karamelovú hmotu lícom nadol. Navrch nasypeme na kocky nakrájané jablko.

  • 3 Jablká golden delicious

Krok 5 /8

Cesto položíme na jablká a prebytočné cesto okolo vnútornej strany formy vložíme medzi formu a jablká. Špičkou noža urobíme do cesta 6 malých otvorov ďalej od seba.

  • 3 Jablká golden delicious
  • 0.5 Linecké cesto

Krok 6 /8

Plech položíme na mriežku na pečenie. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.

Krok 7 /8

Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 190 °C a nastavíme čas pečenia na 1 hodinu. Stlačíme tlačidlo START.

Krok 8 /8

Po vytiahnutí z rúry necháme 15 minút chladnúť skôr, než ho vyberieme z formy.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
45 min

Tarte Tatin

ratings.NaN

Recipe Details Page - Tefal
Tarte Tatin