Tarte Tatin
- Celkový čas 1 h 25 min
- 25 min
Príprava - 1 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
30 g Maslo
2 cl Voda
90 g Krupicový cukor
3 Jablká golden delicious
0.5 Linecké cesto
Príprava
Krok 1 /8
Nakrájame maslo na kúsky.
Krok 2 /8
Pripravíme karamel: vodu a cukor nalejeme do hrnca. Privedieme do varu a varíme. Keď zmes získa krásnu karamelovú farbu, opatrne pridáme maslo nakrájané na kúsky. Premiešame varechou.
Krok 3 /8
Karamel nalejeme do koláčovej formy s priemerom 20 cm a jemne otáčame, kým karamel nepokryje celé dno formy. Odložíme nabok.
Krok 4 /8
Jablko ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrojíme 5 jabĺk na polovicu a každú polovicu rozrežeme na 3 časti. Posledné jablko nakrájame na malé kocky. Jablká poukladáme tesne vedľa seba na karamelovú hmotu lícom nadol. Navrch nasypeme na kocky nakrájané jablko.
Krok 5 /8
Cesto položíme na jablká a prebytočné cesto okolo vnútornej strany formy vložíme medzi formu a jablká. Špičkou noža urobíme do cesta 6 malých otvorov ďalej od seba.
Krok 6 /8
Plech položíme na mriežku na pečenie. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 7 /8
Zapneme prístroj. Zvolíme program BAKE na 190 °C a nastavíme čas pečenia na 1 hodinu. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 8 /8
Po vytiahnutí z rúry necháme 15 minút chladnúť skôr, než ho vyberieme z formy.