Tandoori kurča
- Celkový čas 1 h 20 min
- 5 min
Príprava - 25 min
Varenie - 50 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
2 os.
6 Kuracie stehná
Soľ
100 g Biely jogurt
1.5 pl Neutrálny olej
1 čl Strúhaný čerstvý zázvor
1 čl Mletý cesnak
1 pl Korenie tandoori
0.25 čl Kurkuma
0.5 čl Mletá cibuľa
0.5 pl Garam masala
Korenie
15 g Citrónová šťava
Príprava
Krok 1 /6
Kuracie stehná osušíme papierovou utierkou a osolíme. Do mäsa kuracích stehien urobíme 3 alebo 4 zárezy nožom.
Krok 2 /6
V miske pripravíme marinádu: zmiešame jogurt, olej, strúhaný zázvor, cesnak, korenie tandoori, kurkumu, cibuľu v prášku, garam masalu, korenie a citrón. Pridáme stehná a dobre obalíme v marináde. Necháme chladiť 50 minút.
Krok 3 /6
Stehná dáme na plech. Plech umiestnime do strednej polohy v rúre.
Krok 4 /6
Zapneme prístroj. Zvolíme program ROAST na 200 °C a nastavíme čas pečenia na 25 minút. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 5 /6
V polovici varenia stehienka obrátime. Dbáme na to, aby bolo mäso prepečené, a v prípade potreby ho ešte niekoľko minút pečieme.
Krok 6 /6
Okamžite podávame. Podávame s karfiolom na kari a malým čerstvým šalátom.