Sušené jablká
- Celkový čas 3 h 10 min
- 10 min
Príprava - 3 h
Varenie - 0 min
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (1)
Suroviny
4 os.
2 Jablká golden delicious
0.5 Citrón
Príslušenstvo
Fritovací kôš
Príprava
Krok 1 /5
Jablká umyjeme bez ošúpania. Pomocou vykrajovača jadrovníkov odstránime z jabĺk všetky jadierka a semienka.
Krok 2 /5
Pomocou mandolíny nakrájame jablká na 2 mm hrubé plátky. Jablká hneď po uvarení pokvapkáme citrónom, aby sa zabránilo oxidácii. Jablká rozložíme na mriežku na pečenie a do koša na pečenie tak, aby sa neprekrývali.
Krok 3 /5
Zapneme prístroj. Spustíme program DEHYDRATE na 60 °C a nastavíme čas pečenia na 3 hodiny. Stlačíme tlačidlo START.
Krok 4 /5
V polovici pečenia obrátime polohu plechov v rúre.
Krok 5 /5
Po skončení pečenia položíme jablká na mriežku a necháme ich úplne vyschnúť.