Sušienky Kawaii
- Celkový čas 2 h 55 min
- 30 min
Príprava - 25 min
Varenie - 2 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
6 os.
1 Linecké pečivo (8 osôb)
100 g Mliečna čokoláda
10 g Rastlinný olej
Čokoládové lupienky z tmavej a bielej čokolády
Príprava
Krok 1 /9
Tento recept si vyžaduje základnú prípravu: krehké cesto. Pripravili ste ho pred pokračovaním v tomto recepte? Ak nie, dostanete sa k nemu v bloku „Podmienka“ po návrate na hlavnú obrazovku receptu. Potrebujete na to 2 hodiny a 15 minút: 15 minút prípravy a 2 hodiny odpočinku v chladničke.
Krok 2 /9
Pracovnú plochu si zľahka vysypte múkou. Pomocou valčeka vyvaľkajte cesto na hrúbku 3 mm. Potom vykrojte 30 koliesok pomocou formičky s priemerom 7 cm. Rozložte 15 koliesok na plech.
Krok 3 /9
Rúru predhrejte na 170 °C.
Krok 4 /9
Vykrojte vnútro 15 zvyšných koliesok pomocou 4 cm vykrajovača na cesto. Vykrojte uši z piškót pomocou 2 cm vykrajovača na cesto. Opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto, aby ste vytvorili približne pätnásť kawaii sušienok. Opatrne ich položte na plech na pečenie.
Krok 5 /9
Pečte sušienky 10 minút. Skontrolujte ich, mali by mať zlatistú farbu.
Krok 6 /9
Nechajte ich vychladnúť.
Krok 7 /9
V mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli rozpustite nasekanú mliečnu čokoládu s olejom. Dávajte pozor, aby zmes nebola príliš horúca.
Krok 8 /9
Sušienky poukladajte na seba na plech a vložte ich do chladničky. Čajovou lyžičkou ich naplňte zmesou čokolády a oleja. Nechajte ich v chladničke, aby čokoláda stuhla.
Krok 9 /9
Sušienky ozdobte. Na nos a oči použite kúsky bielej a tmavej čokolády. Na zdobenie môžete použiť aj zdobiace vrecko.