Sladká pizza s čokoládovou nátierkou a banánmi
- Celkový čas 20 min
- 10 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
4 os.
1 pizza Cesto na pizzu
100 g Čokoládová lieskovo-oriešková nátierka
2 Banán
2 pl Čokoládové lupienky alebo hobliny
Príprava
Krok 1 /6
Cesto popicháme vidličkou a dáme do spotrebiča. Začneme piecť.
Krok 2 /6
Skontrolujeme, či sa cesto nenafúkava, a popicháme ho vidličkou. Pizzu nevyberáme.
Krok 3 /6
Nátierku rovnomerne rozotrieme na cesto, pričom malý okraj necháme čistý. Na nátierku poukladáme plátky banánov. Čokoládové lupienky nasypeme na banány. Ak si to chceme trochu osladiť, banány zľahka pokropíme medom alebo javorovým sirupom.
Krok 4 /6
Začneme piecť.
Krok 5 /6
Sledujeme priebeh pečenia, aby sme sa uistili, že cesto je do zlatohneda a banány sa nepripaľujú.
Krok 6 /6
Po upečení pizze rukoväť otvoríme oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme zo spotrebiča. Necháme odstáť niekoľko minút a môžeme podávať.