Rum baba
- Celkový čas 1 h 50 min
- 30 min
Príprava - 20 min
Varenie - 1 h
Chladenie
Suroviny
6 os.
125 g Hladká múka
50 g Maslo
2 Vajcia
1 Žĺtok
1.5 cl Mlieko
15 g Múčkový cukor
15 g Kvasnice
50 g Trstinový cukor
3 cl Rum
20 cl Voda
1 Citrón
Príslušenstvo
Hák na cesto Flex metla
Príprava
Krok 1 /11
Do misy prístroja vlejte mlieko, pridajte vajcia a pudingový cukor, potom stlačte "Štart".
Krok 2 /11
Do misy pridajte múku a droždie a stlačte "Štart".
Krok 3 /11
Potom pridajte zmäknuté maslo (predtým ponechané pri izbovej teplote) a stlačte "Štart".
Krok 4 /11
Cesto premiestnite do vytlačovacieho vrecka.
Krok 5 /11
Naplňte 4 malé vymastené kovové formy.
Krok 6 /11
Formičky zakryte kuchynskou utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.
Krok 7 /11
V malom hrnci ohrejte vodu s trstinovým cukrom, citrónovou kôrou a rumom: pred varom vypnite ohrev a nechajte vychladnúť.
Krok 8 /11
Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
Krok 9 /11
Bábovky pečte v rúre 20 minút na 180 stupňov.
Krok 10 /11
Až budú hotové, ešte teplé ich ponorte do sirupu v hrnci, aby sa nasiakli.
Krok 11 /11
Bábovky môžete uchovávať v sirupe po dobu 1 týždňa v chladničke a servírovať celé alebo prekrojené napoly a plnené šľahačkou.