Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Praclíky

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 3 h 5 min
  • Príprava
    45 min
  • Varenie
    20 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

12 diely

  • 42 g Droždie

  • 5 cl Mlieko

  • 25 cl Mlieko

  • 5 g Cukor

  • 5 g Soľ

  • 500 g Hladká múka

  • 40 g Maslo

  • 1 l Voda

  • 3 pl Prášok do pečiva

  • 10 g Hrubá soľ

  • 10 g Múka na pracovnú plochu

  • 10 g Tuk na vymazanie plechu

Príslušenstvo

  • Flex metla
    Flex metla
  • Hák na cesto
    Hák na cesto

Príprava

Krok 1 /10

V mise prístroja rozdrobte droždie s mliekom a cukrom a stlačte "Štart".

  • 42g Droždie
  • 5cl Mlieko
  • 5g Cukor
  • Flex metla

Krok 2 /10

Potom nechajte 15 minút odpočívať pri izbovej teplote.

Krok 3 /10

K zmesi droždia pridajte soľ, múku, mlieko a maslo a stlačte "Štart".

  • 25cl Mlieko
  • 5g Soľ
  • 500g Hladká múka
  • 40g Maslo
  • Hák na cesto

Krok 4 /10

Cesto nechajte opäť kysnúť asi 30 minút na teplom mieste. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

Krok 5 /10

Na pomúčenej pracovnej ploche dôkladne ručne prehneťte a vytvarujte valček.

  • 10g Múka na pracovnú plochu

Krok 6 /10

Cesto rozdeľte na dvanásť rovnakých dielov. Z každej časti urobte hada asi 40 cm, uprostred by mal byť silnejší. Vytvarujte praclíky a nechajte ešte 15 minút kysnúť.

  • 10g Múka na pracovnú plochu

Krok 7 /10

Vložte ich do chladničky a nechajte 1 hodinu odkryté. Ku koncu hodiny chladenia uvarte v hrnci vodu a rozpustite v nej jedlú sódu.

  • 1l Voda
  • 3pl Prášok do pečiva

Krok 8 /10

Praclíky jeden po druhom vložte na 30 sekúnd do vriacej vody s jedlou sódou, vyberte dierovanou špachtľou a dajte na vymastený plech. Podľa chuti posypte hrubou soľou.

  • 10g Hrubá soľ
  • 10g Tuk na vymazanie plechu

Krok 9 /10

Plech vložte do studenej rúry.

Krok 10 /10

Pečte na 220 stupňov asi 18-20 minút dozlatista.