Pizza Primavera s pestom, kuracím mäsom a zelenou špargľou
- Celkový čas 25 min
- 15 min
Príprava - 10 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
2 os.
1 pizza Cesto na pizzu
10 g Múka
4 pl Zelené pesto
200 g Varené kuracie prsia
1 trs Zelená špargľa
100 g Syr mozzarella
50 g Parmezán
1 pl Extra panenský olivový olej
Soľ a korenie
Niekoľko listov čerstvej bazalky alebo rukoly
Príprava
Krok 1 /6
Dno nádoby posypeme múkou. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do spotrebiča.
Krok 2 /6
Pesto rozotrieme na cesto v rovnomernej vrstve, pričom malý okraj necháme čistý. Na vrstvu pesta poukladáme kúsky uvareného kuracieho mäsa a zelenú špargľu. Navrch rozložíme mozzarellu a posypeme parmezánom. Pizzu pokropíme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.
Krok 3 /6
Začneme piecť.
Krok 4 /6
V polovici pečenia otvoríme rukoväť oboma rukami, aby sme skontrolovali, či je pizza upečená, a v prípade potreby ju kvôli rovnomernému upečeniu otočíme.
Krok 5 /6
Po upečení otvoríme rukoväť oboma rukami a pizzu opatrne vyberieme.
Krok 6 /6
Tesne pred podávaním ozdobíme pizzu lístkami čerstvej bazalky alebo rukoly, ktoré jej dodajú sviežosť.