Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Paradajkové gazpacho

ratings.0

-/5 -

  • Celkový čas 2 h 20 min
  • Príprava
    15 min
  • Varenie
    5 min
  • Chladenie
    2 h

Suroviny

4 os.

  • 1000 g Paradajky

  • 60 g Chlieb

  • 30 g Sherry ocot

  • 30 g Voda

  • 1 štip. Chilli

  • 10 g Hnedý cukor

  • 20 g Olivový olej

  • 2 g Soľ

  • 2 g Korenie

  • 20 g Píniové oriešky

  • 20 g Tekvicové semienka

  • 10 g Bazalka

Príslušenstvo

  • Mixér
    Mixér
  • Mlynček na mak
    Mlynček na mak
  • Sekáčik na bylinky
    Sekáčik na bylinky

Príprava

Krok 1 /8

Paradajky ponorte na chvíľu do vriacej vody, sceďte, ošúpte a zbavte semienok.

  • 1000g Paradajky

Krok 2 /8

Chlieb nakrájajte na malé kúsky a namočte do misy so sherry octom a vodou.

  • 60g Chlieb
  • 30g Sherry ocot
  • 30g Voda

Krok 3 /8

Ošúpané paradajky, chlieb, chilli prášok, hnedý cukor a olej dajte do mixéra a rozmixujte dohladka. Stlačte Štart.

  • 1štip. Chilli
  • 10g Hnedý cukor
  • 20g Olivový olej
  • Mixér

Krok 4 /8

Osoľte a okoreňte. Dajte na 2 hodiny stranou do chladničky.

  • 2g Soľ
  • 2g Korenie

Krok 5 /8

Píniové oriešky a tekvicové semienka orestujte na rozpálenej nepriľnavej panvici za stáleho miešania, aby získali rovnomernú zlatistú farbu.

  • 20g Píniové oriešky
  • 20g Tekvicové semienka

Krok 6 /8

Akonáhle semená vychladnú, rozdrvte ich mlynčekom na korenie.

  • Mlynček na mak

Krok 7 /8

Bazalku umyte, odstráňte stonky a osušte. Prepulte listy, ak sú príliš veľké. Časť listov si odložte na ozdobu a zvyšok nasekajte pomocou mlynčeka na bylinky.

  • 10g Bazalka
  • Sekáčik na bylinky

Krok 8 /8

Gaspacho podávajte vychladené. Ozdobte semienkami a bazalkou. Môžete ozdobiť cherry paradajkami nakrájanými na polovičky a kvapkou olivového oleja.