Panettone
- Celkový čas 7 h 45 min
- 50 min
Príprava - 50 min
Varenie - 6 h 5 min
Chladenie
Suroviny
8 os.
650 g Hladká múka Manitoba
10 cl Voda
20 g Sušené pivovarské kvasnice
3 Vajcia
2 Žĺtky
130 g Práškový cukor
130 g Maslo
13 g Morská soľ
130 g Kandizované miešané ovocie (pomaranč, citrón, céder)
1 Pomaranč
1 Citrón
235 g Hrozienka
20 cl Voda
1 Bielok
65 g Mandľová múka
130 g Celé lúpané mandle
13 g Kukuričný škrob
130 g Múčkový cukor
10 cl Voda
Príslušenstvo
Hák na cesto Flex metla
Príprava
Krok 1 /12
Do misy prístroja nasypte múku, pridajte pivovarské droždie, cukor, zmäknuté maslo na malé kúsky, celé vajcia, žĺtok, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a vodu a stlačte "Štart".
Krok 2 /12
Hrozienka dajte do samostatnej misky s horúcou vodou a nechajte 5 minút nasiaknuť, potom dobre sceďte.
Krok 3 /12
Pridajte zmes hrozienok a vody, soľ a kandizované ovocie do cesta v mise prístroja a stlačte "Štart".
Krok 4 /12
Vyberte cesto z misy a vyvaľkajte ho na pracovnom stole, aby získalo pekný okrúhly tvar.
Krok 5 /12
Vložte späť do misy a utesnite potravinárskou fóliou. Nechajte na teplom mieste cez 3 hodiny odležať.
Krok 6 /12
Po dokončení vyberte cesto z mixovacej nádoby a znovu ho vyvaľkajte do okrúhleho tvaru, potom vložte do vymastenej valcovej formy.
Krok 7 /12
Cesto prikryte kuchynskou utierkou a nechajte ešte 3 hodiny odpočívať.
Krok 8 /12
Do umytej mixovacej nádoby dajte bielok, kukuričný škrob, vodu, pudingový cukor a mandľovú múku a stlačte "Štart".
Krok 9 /12
Predhrejte rúru na 185 stupňov.
Krok 10 /12
Stierkou potrite povrch cesta zmesou, celé mandle dajte navrch a posypte práškovým cukrom.
Krok 11 /12
Formu vložte na spodnú úroveň do rúry a pečte 50 minút na 185 stupňov.
Krok 12 /12
Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke.