Napoleonova torta
- Celkový čas 25 min
- 5 min
Príprava - 20 min
Varenie - 0 min
Chladenie
Suroviny
6 os.
1 Lístkové cesto
1 Cukrársky krém
Príprava
Krok 1 /5
Tento recept vyžaduje dve rôzne prípravy: lístkové cesto a cukrársky krém. Stihli ste si ich pripraviť skôr, ako budete pokračovať v tomto recepte? Ak nie, recept na lístkové cesto a cukrársky krém môžete nájsť v bloku "Príprava" pri návrate na hlavnú obrazovku receptu. Začnite s cukrárskym krémom a odložte aspoň na 2 hodiny do chladničky. Počas tejto doby odpočinku pripravte lístkové cesto. Príprava lístkového cesta trvá približne 3 hodiny, pričom sa strieda čas prípravy a čas odležania v chladničke.
Krok 2 /5
Pripravte podľa receptu lístkové cesto a odložte bokom.
Krok 3 /5
Pripravte podľa receptu cukrársky krém a odložte bokom.
Krok 4 /5
Hotové cesto rozvaľkajte na vrstvu nie hrubšiu ako 5 mm a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov 20 minút.
Krok 5 /5
Z vrstiev cesta a krému zostavte tortu.