Mrkvovy cheesecake
- Celkový čas 7 h 30 min
- 14 min
Príprava - 1 h 16 min
Varenie - 6 h
Chladenie
Kompatibilné zariadenia (2)
Suroviny
14 kusov
150 g Mrkva
1 ks Vajce
90 g Trstinový cukor
30 g Prepustené maslo
30 g Kyslá smotana
120 g Hladká múka
8 g Kypriaci prášok
50 g Vlašské orechy mleté
1 čajová lyžička Škorice
0.5 ks Pomaranč
250 g Mascarpone
200 g Cream cheese
2 ks Vajcia
2 lyžica Kyslá smotana
3 lyžice Práškovy cukor
1 čajová lyžička Vanilková pasta
100 g Mascarpone
1 lyžica Práškový cukor
50 g Kyslá smotana
Príslušenstvo
Flex metla Nástavec na strúhanie a krájanie Lis na citrusy
Príprava
Krok 1 /16
Nachystáme si suroviny na cesto.
Krok 2 /16
V nástavci na strúhanie si postrúhame mrkvu.
Krok 3 /16
V lise na citrusy si odsťavíme pomaranč.
Krok 4 /16
V mise i-Coach Touch najprv vyšľaháme vajce s cukrom do peny.
Krok 5 /16
Pridáme kyslú smotanu, tuk a šťavu z pomaranča. Jemne premiešame.
Krok 6 /16
Do zmesi pridáme mleté orechy a strúhanú mrkvu. Opäť jemne prešľaháme.
Krok 7 /16
Ako posledné pridáme do cesta suché suroviny, a to múku, kypriaci prášok a škoricu. Premiešame a dáme do misy na bok. Misu od robota umyjeme.
Krok 8 /16
Do misy vložíme všetky suroviny na cheesecake vrstvu.
Krok 9 /16
Zmes pár minút prešľaháme a nachystáme na vrstvenie.
Krok 10 /16
Do tortovej formy nalejeme 2/3 mrkvového cesta.
Krok 11 /16
Následne nalejeme 1/2 cheesecake plnky, na ktorú nakôpkujeme lyžicou zvyšok mrkového cesta.
Krok 12 /16
Z mrkvového cesta urobíme pomocou nožíka mozaiku.
Krok 13 /16
Ako posledné vrstvíme zvyšok cheesecake plnky. Dáme piecť na 180 stupňov na 1 hodinu.
Krok 14 /16
Cheesecake necháme po upečení úplne vychladnúť na izbovú teplotu a následne zachladíme v chladničke aspoň 4 hodiny.
Krok 15 /16
Z mascarpone, přáškového cukru a kyslej smotany vyšľaháme vrchnú plnku.
Krok 16 /16
Tú nanesieme rovnomerne na vychladnutý cheesecake a obvod dozdobíme mletými orechami. Opäť necháme poriadne vychladnúť.